Omgivningen

BERGSVIK I BOHUSLÄN

EN PÄRLA VID GULLMARSFJORDEN

BAD


Det går en stig från tomten som leder till ett klippbad. Om ni följer Bergsviksvägen till dess slut kommer ni också till en bad/båtplats med bryggor kallad Solvik (bild). Går ni åt andra hållet kan ni ta vänster på en liten skogsstig och komma ner till en mycket vacker badplats med klassiska, bohusländska kala klippor (”Gula hällarna”). För dem som söker ett barnvänlig bad med såväl hopptorn som grunt vatten rekommenderas Gårviks badplats som ligger vid slutet av huvudvägen, ca 1,5 km från huset. Gårviks badplats är den bästa badplatsen i närområdet.

FISKE


Örekilsälven är ett av Sveriges bästa laxfiskevatten. I Örekils- & Hajumsälvens Fiskevårdsområde kan man fiska efter bl.a. gädda, abborre, lake, ål, öring och i de nedre delarna mot Kärnsjön även gös. I området finns tre stycken iordningsställda handikappfiskeplatser.
Fiskekort säljs bl.a. hos Kynnefjälls Natur (www.kynnefjell.com).

TORREBY GOLFBANA


Torreby är Bohusläns äldsta golfbana och vackert belägen vid Färlevsfjorden, den innersta delen av Gullmarsfjorden. Banan är känd för att vara en av Europas bästa parkbanor och är uppförd på ägorna till Torreby Slott. Information och telefon: Tidsbeställning 0524-285 31 Golfbanan ligger ca 4 km från huset. Kör mot Munkedal, men tag av mot Torreby före E6. Mer information: http://www.torrebygk.se/